Het is zover

Wat oorspronkelijk begon als een opdracht voor een schrijfcursus, is uitgegroeid tot een ambitieus project: een kinderboek.
Na de oorspronkelijke eerste positieve reacties ging ik op zoek naar een uitgeverij. Met lage verwachtingen, want wie zit er nu te wachten op nog een kinderboek? Van een verpleegkundige dan nog. Niet eens een echte schrijfster.

Ik herinner me nog de reactie van mijn collega in de nacht, toen ik op een rustig momentje online naar kleurprenten zocht om te kunnen natekenen. Wetende dat ik geen kinderen heb, vroeg ze waarom ik daarnaar aan het zoeken was. Ik vertelde haar dat ik een verhaaltje had geschreven. Ik denk dat "Yeah, right!" de juiste beschrijving is van de blik die ze toen in haar ogen had. :)
Tot ze het verhaaltje las en enthousiast mee begon te zoeken naar prenten.

Al snel kwam ik tot de constatatie dat mijn tekentalenten niet zo, hoe zal ik het zeggen, aanwezig zijn. Gelukkig kende ik iemand bij wie dat wel het geval is: Aster. Twaalf jaar oud en de dochter van een goede vriendin van me. Enthousiast is ze eraan begonnen. Het eindresultaat zien jullie binnenkort. Eén tipje van de sluier wil ik wel oplichten: ze heeft humor!


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Reacties

Schrijven aan je boek is voor jou een ontspannende inspanning...of een inspannende ontspanning! Goed bezig!
Conny, op 08-04-21


Het is zover